Diagnostik av tandlossning del 3

Vilka är symptomen på tandköttsinflammation?

Ett friskt tandkött är stramt och har en granulerad yta. Om du har inflammation i tandköttet kan du uppleva att tandköttet är svullet, inflammerat, rödaktigt och ömt och blir löst. Vid tandköttsinflammation ökar tendensen att blöda vid tandborstning och rengöring av tandmellanrummen med tandstickor, tandtråd eller interdentalborstar. Blödningen beror på inflammationen i det lösa tandköttet, särskilt vid tandköttskanten.

Om inte tandköttsinflammationen behandlas, blir fickorna kring tänderna djupare. Till slut kommer inflammationen nå in till käkbenet och orsaka parodontos, som är en allvarlig tandsjukdom. På bilderna kan du se den gradvisa utvecklingen av tandköttsinflammation. Du bör kontakta läkare om du har symptom på tandköttsinflammation.


Klinikrutiner