May 8, 2018

September 15, 2017

September 3, 2017

September 2, 2017

September 2, 2017

August 25, 2017

Please reload

Klinikrutiner

Diagnostik av tandlossning del 2

November 12, 2017

Varför får jag tandköttsinflammation?

 

Alla kan drabbas av sjukdomen. Tandköttsinflammation beror ofta på dålig munhygien - alla bakterier avlägsnas inte under den rekommenderade dagliga rengöringen. Inflammationen uppstår genom att bakterier sätter sig fast i tandköttskanten, mellan och på tänderna. Då uppstår plack och senare förkalkning av denna till tandsten, som åter är en grogrund för mer plack. Tandköttet påverkas av bakteriernas avfall och matrester och vid denna påverkan bildas en ficka mellan tanden och tandköttet, och inflammation längs tandköttskanten uppstår. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2023 by We Smile. Proudly created logoland.se