May 8, 2018

September 15, 2017

September 3, 2017

September 2, 2017

September 2, 2017

August 25, 2017

Please reload

Klinikrutiner

Diagnostik av Endodonti del 3

November 11, 2017

Vad är pulpit?

 

Pulpit inträffar när tandens nerv är skadad och senare bryts ner när blodtillförseln blir dålig.

 

 

Vad är rotspetsinflammation?

 

Rotspetsinflammation är inflammation som kommer i spetsen på roten när hela nerven har förlorat blodtillförsel och nerven brutits ned.

 

Vilka symptom finns på en skadad, exponerad eller död tandnerv?

 

En skadad, exponerad eller död nerv kan uppvisa olika symptom. Ett av symptomen kan vara tandvärk, graden av tandvärk varierar från person till person. Vissa människor upplever en så svår tandvärk, så att de inte kan sova, medan andra tycker att tandvärken försvinner efter en viss tid. I några fall kan tandnerven dö obemärkt, utan smärta eller obehag.

Även om det inte finns symtom på en skadad, exponerade eller död nerv, ska tanden rotbehandlas. En död nerv kan när som helst orsak inflammation i omgivande käkben, vilket kan leda till rotspetsinflammation. Parodontit uppvisar ofta symtom av smärta vid intag av kalla eller varma livsmedel. Ofta märks lite eller inget obehag vid rotspetsinflammation. Den skadade tanden kan kännas öm när du tuggar och du kan riskera att den ändrar färg. Om inte rotspetsinflammationen behandlas kan den utveckla en smärtsam tandböld och feber.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2023 by We Smile. Proudly created logoland.se