Rutin för Efter dagens sista behandling

Efter dagens sista behandling

Alla personal i Beväring Tandvård AB har informerats om vilka rutiner gäller i kliniken efter dagens sista behandling.

Använd handskar för att skydda händerna (ytdesinfektionsmedlet torkar ut huden). Fukta papper ordentligt med desinfektionsmedel och torka: • datorns tangentbord och mus • arbetsbänken • lamphandtag och strömbrytare, kontrollera om lampspegeln behöver torkas av (använd i så fall vatten, desinfektionsmedel kan göra spegeln flammig) • bricka och kanter • bläster, vinkelstycksfästen samt sladdar, torka även borrbryggan där vinkelstycke och bläster ligger an • stolen inklusive armstöd och nackstöd • muggen, salivslangar med fästen och torka till sist salivfontänen • släng papperet i en avfallsbehållare med överfallande lock för att undvika starka dofter • sug igenom sugslangar med Orotol • rengör guldfångare och salivfontän med Orotol • tag av handskarna, tvätta och desinfektera händerna


Klinikrutiner