Hygienrutiner och rekommendationer för personalen i Beväring Tandvård AB

Hygienrutiner och rekommendationer för personalen i Beväring Tandvård AB

Smycken • Ringar, armband, armbandsur eller lösnaglar får ej användas i samband patientverksamhet. Detta förhindrar upprätthållande av god handhygien. • Piercing i ansiktet avråds därför med tanke på smittspridning via händerna. Risk finns att piercing orsakar infektioner. • Smycken som hänger ner i arbetsfältet får ej användas. Dofter • Parfymer och liknande som ger starka dofter kan orsaka allergier och bör därför undvikas. • Tänk på att rök och snuslukt kan vara besvärande för patienterna och arbetskamraterna Hår • Långt hår skall vara uppsatt. Mobiltelefon • Användning av mobiltelefon bör undvikas i samband med patientverksamhet. Arbetskläder • Vid patientverksamhet skall kortärmad arbetsklädsel användas. Den skall bytas dagligen eller oftare vid behov. • För att skydda arbetsdräkten skall plastförkläde användas Förklädet skall bytas mellan varje patient och kasseras efter användning.


Klinikrutiner