Delegering 7 , uppgift 6, Irada Rezeyva

Irada Rezeyva är ansvarig för att rengöra sugslangarna och sugsystemet och amalgamavskilare efter patientbesök.

Irada Rezeyva blandar sugdesinfektionsvätskan med vatten ( 2,5 liter ger 125 l brukslösning) och kopplar sugsystemet till flaskan och låter bruklösningen sugas igenom sugslangarna och sugsystemet i ungefär 1 timme.

Vår klinik använder Orotol plus som brukslösning och information om produkten följer nedan:

Orotol Plus Flaska Artikelnummer: 734 846 Förpackningsstorlek: 2,5 l/fp Produktnamn: DüRR OROTOL PLUS 2,5 L Leverantör: DÜRR Produktinformation Produktdokument Skumfritt koncentrat för desinfektion och rengöring av dentala sugsystem och amalgamavskilljare. 2,5 l ger 125 l brukslösning. Inverkningstid 1 timme. Ingen resistensbildning mot bakterier. Långtidsverkan. Brett verkningsspektrum. Verksamma ämnen kvartära ammoniumföreningar.


Klinikrutiner